PERSBERICHT: Breda krijgt een nieuw Poppodium!

Geplaatst op dinsdag 05 december 2017

PERSBERICHT: Breda krijgt een nieuw Poppodium!

Popcorner Breda gaat na 12 jaar reïncarneren in een zelfstandige Stichting genaamd “Poppodium Phoenix”. Al jaren kunnen jongeren voor zowel muzikale - als sociale ontwikkeling terecht bij Popcorner Breda. Als onderdeel van het Surplus jongerenwerk staat Popcorner voor zowel een gezellige als veilige sfeer voor iedereen. ,,Hier gaat niets in veranderen nu wij zelfstandig worden. Als poppodium kunnen we echter een breder publiek aantrekken, door ook in de weekenden meer events te organiseren. Dit zal zorgen voor voldoende cashflow om onze non-profit events voor alle jongeren toegankelijk te maken.”

Poppodium Phoenix zal in februari 2018 starten in het pand “The Loads” van de Nieuwe Veste in de Belcrum. Hier kunnen jongeren terecht voor verschillende events, bandworkshops en cursussen. Ook kunnen zij hier terecht voor het huren van repetitieruimtes en het opnemen van muziek in een studioruimte.

Het uiteindelijk doel is om samen met The Loads én andere partijen in 2019 een definitieve locatie in het KlaversJansen gebied, oftewel de Spoorzone, te betrekken. De corebusiness van stichting Phoenix blijft jongerenwerk, waarbij het accent meer zal komen te liggen op de podiumfunctie als het snijvlak van jongerencultuur en welzijn.

Veiling
"We beginnen met een schone lei, maar dat betekent ook dat we zonder startkapitaal beginnen. En dat is natuurlijk niet handig, aangezien we geld nodig hebben om te verhuizen, de nieuwe locatie in te richten, een opening te organiseren, enz. Om toch aan een startkapitaal te komen organiseren we een benefietveiling. Het principe van de veiling is eenvoudig; je stelt iets ter beschikking aan de veiling en de opbrengsten van de veiling zijn voor Phoenix. Je kunt iets fysieks ter beschikking stellen, zoals een gitaar die je niet meer bespeelt of een LP die je niet meer beluistert, maar een dienst is natuurlijk ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van visitekaartjes, omdat je dat goed kan, of het geven van een huiskamerconcert met je band. De mogelijkheden zijn eindeloos! Meer informatie over de veiling vind je op www.poppodiumphoenix.nl"

Meer weten? Kom gerust eens langs! Bijvoorbeeld bij de laatste evenementen op de oude vertrouwde locatie zoals het slotconcert op 15 december of de kerst quiz op 22 december!Terug naar overzicht