December Tapes

Een samenwerking tussen tien bands uit de regio Breda om Breda meer op de kaart te zetten, een hechtere samenwerking tussen bands en culturele organisaties in Breda te creëren, ten goede van het Jeugdcultuurfonds Breda.

In september wordt vier dagen lang met de bands  een semi-akoestisch album opgenomen in de Popcorner. Dit album wordt op zondag 13 december gepresenteerd in de Grote Zaal van poppodium Mezz.

Naast de bands, Awash, MacSwordfish, There There, Lost Lions of India, Windup Space, InHale, The Martial, No More Jack, BB & van Berlo en Vagabound, sluiten ook veel organisaties en bedrijven zich aan bij dit initiatief. Zo hebben onder andere Mezz, Popcorner, POB en Jeugdcultuurfonds Breda hun commitment gegeven.

Het doel van December Tapes is om een hechtere samenwerking tussen bands en organisaties te creëren, Breda meer op te popcultuurkaart te zetten en het Jeugdcultuurfonds te steunen bij het stimuleren van regionaal talent. De organisatie, Memory Serves, viel op dat de laatste jaren vooral bands doorbreken uit Haarlem, Utrecht en Tilburg terwijl Breda met name sterk is in de dance scene. Dat willen ze graag verbreden. Door de bands samen te laten werken aan een album, willen zij laten zien dat Breda heel wat te bieden heeft.

De komende twee weekenden wordt het akoestische album opgenomen in de Popcorner. De albumpresentatie vindt plaats op zondag 13 december in de Grote Zaal van de Mezz. Tijdens deze avond word het album verkocht en zal de opbrengst van December Tapes naar het Jeugdcultuurfonds Breda gaan. Hiermee wordt nieuw cultureel regionaal talent gestimuleerd. “Muzikanten met elkaar, voor elkaar”, dat is de gedachte.

Facebook 
Website 

Zie hier ook het verslag van Zie Breda:

Datum & Tijd

zondag 13 december 2015

Locatie

Mezz Breda